Главная Кафедры Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы Новости кафедры ҚазИТУ сапалы маман даярлаудың ашық алаңы
28 наурыз 2022                  318885
ҚазИТУ сапалы маман даярлаудың ашық алаңы

Еліміздің қазіргі экономикасы тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары үшін әлеуметтік-тұлғалық құндылықтары және тамақ өнімдерін өндіру, жабдықтарға техникалық қызмет көрсету және жөндеу саласында кәсіби құзыреттері бар, заманауи техниканы жобалау және игеру дағдыларын меңгерген жоғары білікті мамандарды сапалы даярлауды, сондай-ақ жоғары оқу орындары мен колледждер үшін ғылыми-педагогикалық кадрлар даярлауды талап етеді. Бүгінгі таңда мұндай білім беру бағдарламасы Технологиялық машиналар мен жабдықтар болып табылады. Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті бакалавриат бойынша да, магистратура бойынша да кадрлар даярлайды.

Білім беру бағдарламасы кафедраның және "Қазақстанның тамақ кәсіпкерлері одағы" ЗТБ, "Қазақ тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты" ЖШС сияқты жұмыс берушілердің қатысуымен бастапқыда өткізілетін дөңгелек үстелдер негізінде құрылған. Кафедра қорытындысынан кейін ББ талқылауы ЖОО-ның оқу-әдістемелік кеңесінде және ғылыми кеңесінде өтті.

Осы бағдарламаны табысты аяқтағаннан кейін білім алушы осы саладағы ең озық білім элементтерін қоса алғанда, тамақ өндірісінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласындағы дамып келе жатқан білімі мен түсінігін көрсететін болады. Білім беру бағдарламасын дамытудағы басым бағыт білім алушының жеке қабілетін ашатын, білім алушының білім беру процесінің белсенді және мүдделі қатысушысын қалыптастыратын жеке тұлғаға бағытталған оқыту болып табылады. Осы білім беру бағдарламасы бойынша білім алушылар университет қабырғасында ғана емес, сондай-ақ "техникалық өлшемдер және машина бөлшектері", "тамақ дайындау технологиясы", "тамақ және қайта өңдеу өндірістері"зертханаларында ғылыми жұмыстармен айналысады. Қазақ тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институтында "мал шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу және сақтау технологиясы зертханасы", "өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу және сақтау технологиясы зертханасы", "нан пісіру өндірісі технологиясы зертханасы" бірлескен зертханалары жұмыс істейді, оларға барлық студенттер мен магистранттар қол жеткізе алады.