Главная Кафедры Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы Новости кафедры Биотехнология – бүкіл ғылымның тоғысқан саласы
11 наурыз 2022                  318850
Биотехнология – бүкіл ғылымның тоғысқан саласы

Қазіргі уақытта кез-келген ғылым сияқты, биотехнология қарқынды дамып, сәтті биіктерге жетті. 21 ғасырда биотехнологияның ғылым ретінде дамуының басты ерекшелігі оның қолданбалы ғылым түріндегі жылдам өсуі болып табылады. Сондай-ақ, қазіргі уақытта тамақ биотехнологиясы саласы қарқынды дамып келе жатқанын атап өткен жөн. Азық-түлік биотехнологиясының көмегімен сыра, шарап, алкоголь, нан, сірке суы, ашытылған сүт өнімдері, шикі ысталған және ысталған ет өнімдері және басқа да өнімдер алынады. Бұдан басқа, Тамақ өнеркәсібінде пайдаланылатын қосылыстар мен заттарды алу үшін Тағамдық биотехнология: бұл лимон, сүт және басқа да органикалық қышқылдар; протеолитикалық, амилолитикалық, целлюлитті түрлі әсер ететін ферменттік препараттар; амин қышқылдары және басқа да тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар және т. б. пайдаланылады, яғни биотехнология адам өмірінің барлық салаларына еніп, көптеген адамдардың дамуына ықпал етеді. экономикалық салалар. Қысқасы, биотехнология елдің экономикалық және әлеуметтік тиімді өсуіне ықпал етеді.

"Биотехнология" білім беру бағдарламасын "Микробиология және вирусология" ғылыми өндірістік орталығының бас директоры, биология ғылымдарының докторы, профессор, академик, ҚР Ғылым және техника саласындағы мемлекеттік сыйлықтың лауреаты, "Құрмет" және "Парасат" ордендерінің иегері Саданов Амангелді Құрбанұлы, өнеркәсіп үшін қазіргі заманға сай екенін атап өтті, зертханалар, ғылыми-зерттеу және білім беру мекемелері.

Аталған білім беру бағдарламасы бойынша университетте магистратура да бар. Осы білім беру бағдарламасы бойынша білім алатын студенттер мен магистранттар қазіргі заманғы "тамақ және қайта өңдеу өндірістері зертханасы", "экология және қоршаған орта сапасын зерттеу зертханасы", экология және агроинновация ғылыми-зерттеу орталығы"зертханалық корпусында оқу ғана емес, ғылыми жұмыстармен де айналысады. Біздің университет пен Өнеркәсіптік Микробиология арасында бірлескен зертханалар жұмыс істейді, оларға барлық студенттер мен магистранттар қол жеткізе алады.