Главная Новости Кәсіби білім
24 января, 2019 г.                  318677
Кәсіби білім

24.01.2019 ж. күні 2 курс «1226000 – Тамақтандыру кәсіпорындары өнімдерінің технологиясы және өндірісін ұйымдастыру» мамандығының студенттері ҚазИТУ колледж зертханасында зертхана-тәжірибелік сабағын өтті.

Арнайы пәндер оқытушысы: ИСКАКОВА АЛТЫНАЙ МУРАТОВНА

Пернебекова Анель, Серікбай Ақниет, Мүсілім Назерке және Сабит Асылзат бірігіп «Украинша борщ» бірінші тағамын даярлады.





Құрамы 4 порция
Ет (жауырын) 600-700г
Су 3 л
Ақ қауданды орамжапырак 200
Картофель 2-3 дана
Қызылша 1 дана
Бас пияз 2 дана
Сәбіз 2 дана
Болгар бұрышы 1 дана
Қызанақ 2-3 дана
Ас көк, қара бұрыш, тұз дәміне қарай
Шығуы 1200г

Дайындалуы:

Етті жуамыз, оны кәстрөлге саламыз, суық су құйып, қайнатамыз, көбігін мұқият алып тастаймыз, пиязды және сәбізді табаға салып, қайтадан қайнатамыз, содан кейін сорпамыз бірте-бірте қайнатылып, 2-3 сағат бойы пісіреміз қайнаған соң сорпаны тұздап, пиязды және сәбізді алып тастаймыз

Картопты қабығынан тазалап, жолақтарға немесе текшелерге кесеміз. Қырыққабатты жуып майдалаймыз. Сорпаға картоп қосып, шамамен 15 минут пісіреміз. Содан кейін қырыққабатты қосып, шамамен 5 минут пісіреміз.

Қуыру үшін келесілерді пісіріңіз. Сәбіздерді жуыңыз, қабығын аршыңыз және кішкене текшелерге кесіңіз. Болгар бұрышын жуыңыз, Картопты кішкентай текшелерге кесіңіз. Қызанақты жуыңыз, әр тілімді кесіңіз, 2 минут қайнаған суға салып, суық суға салып, қабығын алыңыз. Томаттарды текшелерге кесіңіз немесе блендерде езгілеңіз. Өсімдік майында 4 мин табада қуырамыз. Пиязды 2 минут қана қуырамыз.

Картоп пен қырыққабатты табаға қуырып аламыз, қайнатамыз шамамен 5 минут. Сорпаны тұздап, бұрышымен дәмдеңіз де, сарымсақты қиыршықтап кесіп дәміне қарай қоасмыз. Асыңыз дәмді болсын!

Әбдікәрім Гүлжайна мен Қонаева Алтынай, Саин Ақерке және Усеинова Фариза бірігіп «Көк щи» тағамын даярлады.





Құрамы 4 порция
Қымыздық 200г
Қаймақ 3 асханалық қасық
Сәбіз 2 дана
Лимон 1 дана
Шпинат 100г
Картофель 2 дана
Жұмыртқа 2 дана
Шығуы 900г

Дайындалуы:

Пиязды өте ұсақтап пісіріп, 15 г сары майды қайнататын кастрюлте ерітіңіз, пиязды қуырып, қуырылғанша 5-7 минут араластырыңыз.

Кәстрөлге 1,5 л суық су құйыңыз, орташа температурада қайнатыңыз. Жіңішке туралған қырыққабатты қосып, 20 минут пісіріңіз. Содан кейін шайқаңыз, қуырылған пиязды араластырғышқа салыңыз, 100 мл сорпаны құйып, жанына қойыңыз.

Картопты кішкентай текшелерге кесіңіз, кәстрөлге салыңыз, картопты жұмсақ болғанша қайнатыңыз, 10 мин. Блендерде сорпамен пиязды араластырамыз. Қайнаған кезде тұз және бұрыш саламыз

Жұмыртқаға қызмет ету үшін, ыстық сумен толтырыңыз, қайнатыңыз, 5-6 минут қайнатыңыз. Суық сумен құйыңыз, қабықты жарып, суық судың жұмсақ ағынымен тазалаңыз. Сорпаны отқа салып, қайнатыңыз, 2-3 минут пісіріңіз. Сорпаны табақтарға салыңыз, әр жерде кесілген жұмыртқа мен қаймақ салыңыз.

АСТАРЫҢЫЗ ДӘМДІ БОЛСЫН!!!