Мектептер мен колледждердің түлектері Алматыдағы Қазақстан инженерлік-технологиялық университетінің "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" мамандығын жиі таңдайды. Халықаралық деңейдегі жоғары оқу орны бүгінде оңтайлы білім беру нысандарын ұсынады. Колледжден соң жоғары білім алу негізінде бакалавриатқа түсу немесе кәсіби қызметтен қол үзбей екінші жоғары білім алуға болады.
Қашықтықтан оқыту жүйесі де қалыптасқан. Негізгі артықшылықтары:
Осы мамандықты алған түлектер әр технологиялық кезеңде өндірілетін өнімнің сапасына жауап береді: кәсіпорынға шикізат түскеннен бастап дайын өнімді жеткізу сәтіне дейін. Мамандарға тиесілі лауазымдар:
Бүгінгі таңда республиканың ондаған тамақ өндірісі білікті кадрлардың жетіспеушілігін сезінуде:
"Азық – түлік өнімдерінің технологиясы" бейіні бойынша жоғары оқу орнының түлегі жауапты лауазымға ие болады. Оның тікелей міндеттеріне кәсіпорынға түсетін шикізат пен шығарылатын өнімнің сапасын бақылау кіреді. Технолог маман таңбалау, буып – түю қажет болған жағдайда кәсіпорынның қоймаларында сақтау кезеңдерінде өнімдердің салалық нормаларға сәйкестігін тексереді.
Сондай-ақ, лауазымдық міндеттерге технологиялық жабдықтың жай-күйін бақылау, кәсіпорын персоналының техниканы дұрыс пайдалануы және өндірістік желілердің жұмысындағы ақауларды жою кіреді. Сонымен қатар, маман қолданыстағы өндіріс технологияларын оңтайландырумен айналысады және өндірістің жаңа рецептурасын әзірлейді.
Университеттің бейіндік кафедрасы студенттерді толыққанды даярлау үшін қажетті материалдық базаға ие:
Азық-түлік өнімдерінің болашақ технологы жұмысының ерекшелігі еңбек қызметі басталатын тамақ өнеркәсібі саласына байланысты болады. Технологиялық процестерді, шикізат пен өнімнің сапасын тікелей бақылаудан басқа, маман еңбекті ұйымдастырудың тиімділік көрсеткіштерін жақсарта алады.