Оқытушы
– 2019ж. қыркүйек-2021ж. шілде: М. Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан мемлекеттік университеті, "Азық-түлік қауіпсіздігі" кафедрасы, Петропавл қ.
Аға оқытушы
– 2021ж.қазан-2022 ж. Маусым: "М. Қозыбаев атындағы Солтүстік Қазақстан университеті" КеАҚ, "Азық-түлік қауіпсіздігі" кафедрасы, Петропавл қ.
Лектор
- 2022-қазіргі уақытқа дейін Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті
2013 - 2017 Алматы технологиялық университеті. "5В072700 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" мамандығы бойынша бакалавр дәрежесі.
2017 - 2019 Алматы технологиялық университеті. "6М072700 – Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрі.
Пәнді игерудің мақсаты студенттерді жеміс-жидек өнімдерін өндірудің биологиялық және технологиялық негіздері туралы білім мен дағдыларды қалыптастыруға үйрету және жеміс-жидек дақылдарын өсіру мен өсірудің қарқынды технологияларын дамыту дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент жемістер мен жидектер өндірісінің заманауи қарқынды технологияларының теориялық негіздерін, жеміс және жидек өсімдіктерінің өсу, даму және жеміс беру заңдылықтарын, жеміс және жидек өсімдіктерінің биологиялық ерекшеліктері мен морфологиялық белгілерін меңгереді.
Пәнді игерудің мақсаты әр түрлі ашытуды жүзеге асыра алатын микроорганизмдер жасушаларының метаболизмі негізінде әртүрлі өнімдерді, соның ішінде тамақ өнімдерін өндірумен байланысты көптеген мәселелерді зерттеу болып табылады. Материалдарда ашыту өндірісінде қолданылатын негізгі Өсімдік шикізатын егжей-тегжейлі зерттеуге ерекше назар аударылады. Оқыту нәтижесінде студент негізгі ашыту өндірістерінің технологиялық схемаларын әзірлеуге қатысуға, ашыту процестері негізінде биотехнологиялық өндірістерді жетілдіру жолдарын талдауға, өндірісті бақылаудың микробиологиялық және биохимиялық әдістерін орындауға қабілетті болады.
Пәннің міндеті - шикізатты ұтымды пайдалану үшін технологияға қажетті білімді беру, жоғары сапалы өнімдерді дайындаудың қалдықсыз және ресурс үнемдейтін технологиясын енгізу. Шикізаттың технологиялық қасиеттері, оның химиялық құрамы және тағам дайындау процесінде өнімнің жаңа қасиеттерінің қалыптасуы арасындағы қарым-қатынасты көруге үйретіңіз.
Пән нормативтік-техникалық құжаттарды, ет және ет өнімдерін қайта өңдеу кезіндегі ветеринариялық нормалар мен ережелерді, өнім ассортиментін, ет өнімдерін жіктеу және өндіру технологиясын, сондай-ақ сүт және қышқыл сүт өнімдерін өндіру технологиясын, технологиялық режимдер мен параметрлерді және т.б. зерделейді.
Пән теорияны, технологиялық процестердің ағымының жалпы заңдылықтарын, тамақ және қайта өңдеу саласындағы процестерді жіктеуді, сонымен қатар процестер мен аппараттарды модельдеуді, ұқсастықтың негізгі теорияларын, Гидромеханикалық процестерді, жылу процестерін, масса алмасу процестерін, дәстүрлі емес процестер мен тамақ және қайта өңдеу салаларының аппараттарын зерттейді.
Пәннің мақсаты-әр түрлі тамақ өндірісі мен шикізатты, жартылай фабрикаттарды қалыптау арқылы механикалық өңдеуге арналған технологиялық жабдықтардың негізгі түрлерін зерттеу, құрылымдық схемаларды зерттеу. Пәнді оқу нәтижесінде студент құрылғы мен пайдаланудың негізгі ерекшеліктері, негізгі технологиялық және құрылымдық параметрлерді есептеу әдістері туралы білімді меңгереді; қалыптау жабдықтары мен әдістерін қолдана алады; ет өнімдерін, нан-тоқаш және макарон өнімдерін қалыптау технологиясының негіздері; сапаны қамтамасыз етудегі шикізатты өңдеудің технологиялық параметрлерінің мәні. Студент алған білімдерін болашақта тамақ өндірісінің жабдықтарын жобалау кезінде қолдана алады.
Топырақтану, мелиорация, физика, химия, география, биология, экология, топырақ эрозиясы, агрохимия және агрофизика, топырақ ландшафты дизайны, топырақ радиологиясы, топырақты қорғау және топырақтың ұтымды пайдалану саласындағы мәселелерді шешу үшін ақпараттық деңгейді пайдаланушы деңгейінде қолдану мүмкіндігі.
Пән астық массасы мен оның компоненттерінің құрамы мен қасиеттерін, заманауи технологияларды, Астықты кептіру және сақтау тәсілдері мен режимдерін зерттейді. Пәнді оқу нәтижесінде студент Астықты кептіру және сақтау процесінде астықтың қасиеттері мен сапасының өзгеру сипатын бағалауды үйренеді.