Басты бет Оқытушылар Шормакова Камшат Нурлановна

Шормакова Камшат Нурлановна


Оқытушы
«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасы

Ауыл-шаруашылығы ғылымдарының магистрі

email: kamosh.1999@mail.ru


Кәсіби тәжірибе

"Ботаника және фиотинтродукция   институты " -аға ассистент -2021 жылдан 2023

Халықаралық инженерлік-технологиялық университет ( бұрын ҚазИТУ ) - оқытушы- 2023 жыл

 

Білімі

2017 - 2021 ҚазҰАЗУ. 5B0809000-Жеміс-көкөніс шаруашылығы.

2021 - 2023 Халықаралық инженерлік-технологиялық университет . Өсімдік шаруашылығы.

Ғылыми қызығушылықтары

Қазақстанның оңтүстік -шығыс аймағында отандық жүзім сорттарының жеміс беру дәрежесі потенциалы



Жарияланымдар

Перспективные интродуцированные сорта винограда в клмиатических  условиях юга Казахстана

Оқылатын пәндер


Жүзім шаруашылығы

Пәнді оқытудың мақсаты өндірістік-технологиялық кәсіби қызмет үшін жүзім шаруашылығы саласында теориялық және практикалық білімді игеру және дағдыларды игеру болып табылады. Пәнді зерделеу нәтижесінде студент егу материалын дайындау, жүзім сорттарын кесу, жүзімге күтім жасау дағдылары мен әдістерін, жүзімдіктің аумағын ұйымдастыру дағдыларын, кәсіби қызмет үшін қажетті ұғымдық аппаратты меңгереді.

Материалтану және жаңа материалдар технологиясы

Пәннің мақсаты студентте металдар мен металл емес материалдардың құрылымы, физикалық, механикалық, химиялық және технологиялық қасиеттері туралы теориялық білімді қалыптастыру болып табылады. Материалдың негізгі түрлерін зерттеу. Материалдардың физика-химиялық қасиеттері. Өнімді өндіру үшін пайдаланылатын жаңа материалдар. Оқу нәтижесінде студент қайта өңдеу өнеркәсібінде материалдарды термиялық және химиялық-термиялық өңдеудің заманауи әдістерін қолдана алады.

Жылыжай көкөніс өнімдері

Пәнді игерудің мақсаты студенттерге көкөніс дақылдарының биологиясының ерекшеліктері, қорғалған топырақтың ұйымдастырушылық-экономикалық ерекшеліктері туралы теориялық білімді және оларды әртүрлі мәдени құрылымдар жағдайында өсіру технологияларын құру және қолдану бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыруға үйрету болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент дағдыларды игеріп, студенттерді ауылшаруашылық саласы ретінде жылыжай шаруашылығында өндірістік және ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізуге дайындайды.

Тынайтқыштардың агрохимиясы

Пәннің мақсаты студенттерді еліміздің әртүрлі топырақ-климаттық аймақтарының ауыспалы егістерінің түрлері мен түрлерін ескере отырып, ауыл шаруашылығы өндірісінің әртүрлі ұйымдық құрылымдарында ауыл шаруашылығы дақылдарын өсірудің қарқынды технологиялары кезінде тыңайтқыштарды ұтымды пайдаланудың теориялық негіздері мен практикалық дағдыларына үйрету болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент жоспарланған дақылдардың өнімділігін, топырақ құнарлылығын арттыру немесе сақтауды, тиісті сападағы өнімді алуды, экологиялық және қорғаныс шараларын сақтауды, сондай-ақ әзірленген жобалық құжаттаманың экономикалық негіздемесін қолдана білуі керек. Студент алған білімдерін одан әрі дипломдық жұмысты жазу, ғылыми мақалаларды, баяндамалар мен ғылыми-зерттеу жұмыстарының презентацияларын дайындау кезінде, практикалық және зерттеу қызметінде қолдана алады.

Ботаника

Пәнді игерудің мақсаты студенттерге өсімдіктер туралы биологиялық ғылымдар кешені ретінде дағдыларды қалыптастыру өсімдіктер физиологиясын, морфологиясын, анатомиясын, систематикасын үйрету болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент өсімдіктің вегетативті және генеративті мүшелерінің дамуы мен функциялары,олардың құрылымы, өсуі, көбеюі, өсімдіктердің жүйеленуі туралы дағдыларды игереді және білімдерін зерттейді.

Еіншілік

Пәнді игерудің мақсаты-егістік жерлерді ұтымды пайдалану, олардың құнарлылығын арттыру және эрозиядан қорғау бойынша құзыреттіліктерге сәйкес студенттердің білімін, дағдыларын қалыптастыру. Пәнді оқу нәтижесінде студент егіншіліктің дағдылары мен ғылыми негіздерін және жерді эрозия мен дефляциядан қорғаудың агротехникалық негіздерін үйренеді. Студент алған білімдерін одан әрі дипломдық жұмысты жазу, ғылыми мақалаларды, баяндамалар мен ғылыми-зерттеу жұмыстарының презентацияларын дайындау кезінде, практикалық және зерттеу қызметінде қолдана алады.

Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау

Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау және олардың физикалық және биохимиялық қасиеттерін ескере отырып, Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің сапасын, егіннен кейінгі өңдеу және сақтау технологияларын бағалау әдістері сипатталған. Сандық-сапалық есеп бойынша мәліметтер, сондай-ақ өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу технологиялары келтірілген.

Сабақ кестесі

Понедельник Вторник Среда Четверг Пятница Суббота
08:30
09:20
09:25
10:15
Материаловедение и технология новых материалов, Практики
(Учебный корпус №2, 410 (Т))
10:20
11:10
11:15
12:05
Ботаника, Практики
(Учебный корпус №2, 408 (Т))
Земледелие, Практики
(Учебный корпус №2, 412 (Т))
Материаловедение и технология новых материалов, Практики
(Учебный корпус №2, 407 (Э))
12:10
13:00
Материаловедение и технология новых материалов, Практики
(Учебный корпус №2, 406 (Т))
13:30
14:20
Агрохимия удобрений, Практики
(Учебный корпус №2, 414 (Т))
Виноградарство, Практики
(Учебный корпус №2, 410 (Т))
Тепличное производство овощей, Лекции
(онлайн занятие)
14:25
15:15
Обработка и хранение продукции растениеводства, Практики
(Учебный корпус №1, 55 (И))
Тепличное производство овощей, Лекции
(Учебный корпус №2, 111 (Т))
15:20
16:10
Тепличное производство овощей, Лекции
(Учебный корпус №2, 111 (Т))
16:15
17:05
Тепличное производство овощей, Практики
(Учебный корпус №2, 111 (Т))
17:10
18:00
18:10
19:00
19:10
20:00
Ашық сабақтар