Басты бет Оқытушылар Каренеева Жазира Алпысбаевна

Каренеева Жазира Алпысбаевна


Лектор
«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасы

Техника ғылымдарының магистрі

email: lashyn7979@mail.ru


Кәсіби тәжірибе

2002-2014 "Құрастыру негіздері және машина бөлшектері" кафедрасының оқытушысы, Қ. И. Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық университеті

2014 "Технология, жабдықтар және стандарттау" кафедрасының лекторы, Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті

Біліктілікті арттыру

2020 "Жалпы инженерлік пәндерді оқыту әдістемесі"тақырыбында

2022 "Ет және сүт салаларындағы қалдықтар мен жанама өнімдерді басқару"

2022 СПЕКА (Орталық Азия)аймағында тез дамып келе жатқан инновациялық кәсіпорындарды қолдау бойынша онлайн тренинг

2022 Dreamskills материалдар бойынша "Университеттегі тиімді менеджмент" курсы (Fundamentals of Management. University of California Irvine,USA)

Марапаттар мен сыйлықтар:

2021 Қазақстан инженерлік-технологиялық университетінің алғыс хаты

2021 Қазақстан инженерлік-технологиялық университетінің грамотасы

Кәсіби ұйымдарға мүшелік:

2014 Қазақстан инженерлік-технологиялық университетінің оқу-әдістемелік кеңесінің мүшесі

Білімі

1999 - 2002 Қ. И. Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық университеті. "Металл кесетін станоктар мен аспаптар" мамандығы бойынша.

2004 - 2007 Қ. И. Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық университеті. "Робототехника және робототехникалық жүйелер" мамандығы бойынша аспирантура.

2012 - 2014 Қ. И. Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық университеті. 6М07380-Материалдарды қысыммен өңдеу технологиясы мамандығы бойынша магистратура, дәрежесі техникалық ғылымдар магистрі.

Ғылыми қызығушылықтары

Бағдарламалық-мақсатты қаржыландыру барысында Қазақ азық-түлік және қайта өңдеу өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институтымен бірлесіп "Шикізат бірлігінен дайын өнімнің түр-түрін кеңейту және шығару, сондай-ақ өнім өндірісіндегі қалдықтар үлесін азайту мақсатында ауыл шаруашылығы шикізатын терең қайта өңдеудің ғылымды қажетсінетін технологияларын әзірлеу"тақырыбы бойынша іс-шаралар жөніндегі кіші ғылыми қызметкер.

Қазақ жеміс-көкөніс шаруашылығы ғылыми-зерттеу институтымен бірлесіп"Қазақстанның жеміс аймақтарының бақшаға жарамды жерлерінің картасын әзірлеу "тақырыбында бағдарламалық-нысаналы қаржыландыру және іс-шаралар жөніндегі аға ғылыми қызметкер.



Жарияланымдар

1.ШЫРЫН ӨНДІРУГЕ АРНАЛҒАН ПРЕСС-ЖАБДЫҚҚА ШОЛУ. Ж. А. Каренеева, Е. Тұрсынбай  Агроөнеркәсіптік кешен және тамақ өнеркәсібі, № 2, 2020, 18-бет

2.ТАМАҚ ӨНІМДЕРІНІҢ САПАСЫ МЕН ҚАУІПСІЗДІГІН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ НЕГІЗДЕРІ. Каренеева Ж. А., Абдыкулова А. Агроөнеркәсіптік кешен және тамақ өнеркәсібі, № 3, 2020, 6-бет

3.Пісірілген шұжықтарды өндіру кезінде шприцті жаңғырту Каренеева Ж. А., Теміров А. Агроөнеркәсіптік кешен және тамақ өнеркәсібі, № 1, 2021, 9-бет

4.НАНОҚҰРЫЛЫМДЫ МЕТАЛЛ МАТЕРИАЛДАРЫН АЛУ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАТЫН ҚАРҚЫНДЫ ПЛАСТИКАЛЫҚ ДЕФОРМАЦИЯ (IPD) ӘДІСТЕРІН ТАЛДАУ.  Корнеева Ж. А., Темиров А. Е. Материалдары

Оқылатын пәндер


Материалдар кедергісі

Пәннің мақсаты-жабдық элементтері материалының кернеулі-деформацияланған күйінің негізгі түрлерін зерттеу, статикалық Анықталмайтын механикалық жүйелер жағдайларын қарастыру, жүктемелердің динамикалық әсерінің негіздерін және материалдың күрделі қарсылығын зерттеу. Пәнді оқу нәтижесінде студент беріктік, беріктік және тозуға төзімділік критерийлері бойынша машиналардың жаңа және типтік бөлшектері мен түйіндерін есептеуге және құрастыруға; беріктік, беріктік және тозуға төзімділік критерийлері бойынша материалдарды таңдауға қабілетті болады; зерттеу қызметінің негізгі әдістерін пайдалана отырып, инновациялық жобалармен жұмыс істеуге қатысу. Студент алған білімдерін болашақта технологиялық желілер мен жетектерді жобалау кезінде қолдана алады.

Құрастыру негіздері және машина бөлшектері

Пәннің мақсаты машиналардың үлгілік бөлшектері мен құрастыру бірліктерінің конструкцияларын зерделеу; жобалау және құрастыру дағдыларын меңгеру; шығармашылық конструкторлық қабілеттерін дамыту; жобалау кезінде заманауи компьютерлік техника мен машиналық графиканы пайдалану болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент берілген Шығыс деректері бойынша қажетті мақсаттағы Машиналардың түйіндерін өз бетінше құрастыра алады; жобалау кезінде технологиялық, экономикалық және техникалық қызмет көрсету талаптарын ескереді; машина бөлшектері үшін ең қолайлы материалдарды таңдау және оларды ұтымды пайдалану дағдыларын игереді. Студент алған білімдерін болашақта тамақ өндірісінің жабдықтарын жобалау кезінде қолдана алады.

Машина жабдықтарын жөндеу

Пәнді игерудің мақсаты тозған бөлшектерді, құрастыру қондырғыларын, машиналар мен жабдықтарды жөндеу мен қалпына келтірудің заманауи технологиялық процестерін, өндірістік процестерді орындаудың оңтайлы режимдерін, осы процестерді жобалау негіздерін және машиналарды жөндеу сапасын басқаруды зерттеу болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент тозған бөлшектерді жөндеу және қалпына келтірудің технологиялық процестерін жобалау, нақты инженерлік мәселелерді шешуге қажетті мамандандырылған ғылыми-техникалық ақпаратты іздеу және талдау дағдыларын игереді. Студент алған білімдерін одан әрі бітіру жұмысын жазу және машиналарды жөндеу бойынша технологиялық процестерді жобалау кезінде қолдана алады.

Машина жасау технологиясы

Машина жасаудағы өндірістік және технологиялық үрдістер. Өндіріс түрлері. Өндірісті ұйымдастыру түрлері. Технологиялық процестердің түрлері. Машина бөлшектері сапасының көрсеткіштері. Параметрлер бөліктердің дәлдігі, олардың функционалдық қатынасы және сандық қатынастары. Машина бөлшектерінің дәлдік параметрлерінің ауытқуы және оларды қалыптастыру себептері.

Конструкциялық материалдардың технологиясы

Пәннің мақсаты-берілген пішін мен сапаның бөлшектерін, олардың технологиялық ерекшеліктерін жасау үшін дайындамаларды қалыптастыру мен өңдеудің заманауи әдістері мен әдістерін зерттеу. Пәнді оқу нәтижесінде студент берілген пайдалану қасиеттеріне сүйене отырып, дайындамаларды алудың ұтымды әдісін таңдау дағдыларын игереді; машиналар мен механизмдердің элементтерін жасау үшін құрылымдық материалдарды таңдау әдістемесін игереді. Студент алған білімдерін техникалық қамтамасыз ету құралдарын жобалау кезінде пайдаланады.

Азық-түлік өнімдерін өндіру жабдықтары

Пәннің мақсаты - тамақ өндірісінің технологиялық жабдықтарының жұмыс принциптерін, машиналардың техникалық сипаттамаларын, оңтайлы технологиялық режимдерге арналған жүйелер мен параметрлерді зерттеу. Оқу нәтижесінде студент өндірістік жұмыстарды жүргізуге, тамақ өнімдерін өндіру үшін машиналар мен жабдықтарды пайдалануға қабілетті болады.

Тамақ өнімдерін өндіру үшін технологиялық жабдықтарды есептеу және жобалау

Пәннің мақсаты-жалпы теориялық және жалпы инженерлік пәндер негізінде жеке құрылымдық элементтер мен тамақ жабдықтарының негізгі компоненттерінің беріктігін, қаттылығы мен тұрақтылығын жобалау және есептеу негіздерін зерттеу. Пәнді оқу нәтижесінде студент тамақ жабдықтарын жобалаудың әдіснамасы мен жалпы принциптері, тамақ өндірісіндегі құрылымдық материалдарға қойылатын нақты талаптар, Тамақ жабдықтарын және оның жекелеген элементтерін беріктікке, қаттылық пен тұрақтылыққа есептеу әдістері туралы білім алады. Студент алған білімдерін одан әрі дипломдық жұмысты жазу, ғылыми мақалаларды, баяндамаларды, практикалық және зерттеу қызметіндегі зерттеу жұмыстарының тұсаукесерлерін дайындау кезінде қолдана алады.

Технологиялық машиналар мен жабдықтар өңдеу өнеркәсібі

Пәннің мақсаты ауыл шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу өндірістерінің технологиялық жабдықтарын орналастыру және пайдаланудың теориялық және практикалық негіздері, сондай-ақ өндірістер мен технологиялық желілерді автоматтандыру мүмкіндіктері саласындағы дағдыларды зерделеу және қолдану болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент заманауи отандық және шетелдік технологиялық және техникалық әзірлемелерді ескере отырып, тамақ өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары мен өндірістік желілерінің негізгі түрлерінің схемалық схемаларын жасайды. Студент алған білімдерін технологиялық жабдықты жобалау кезінде пайдаланады.

Материалтану және жаңа материалдар технологиясы

Пәннің мақсаты студентте металдар мен металл емес материалдардың құрылымы, физикалық, механикалық, химиялық және технологиялық қасиеттері туралы теориялық білімді қалыптастыру болып табылады. Материалдың негізгі түрлерін зерттеу. Материалдардың физика-химиялық қасиеттері. Өнімді өндіру үшін пайдаланылатын жаңа материалдар. Оқу нәтижесінде студент қайта өңдеу өнеркәсібінде материалдарды термиялық және химиялық-термиялық өңдеудің заманауи әдістерін қолдана алады.

Машина жасау технология негіздері

Пәннің мақсаты-студенттерді жалпы машина жасау және машина құрастыру бөлшектерін жасаудың технологиялық процестерін дамытудың негізгі принциптерін зерттеу, технологиялық операцияларды жобалау кезінде қажетті техникалық шешімдерді өз бетінше іздеу. Пәнді оқу нәтижесінде студент машина бөлшектерін дайындаудың типтік технологиялық процестерін құру дағдыларын алады; өндіріс алдында тұрған нақты мақсаттарға жауап беретін, ең аз еңбек және материалдық шығындармен үлкен нәтиже беретін бөлшектерді өндірудің технологиялық процесін дербес әзірлеу. Студент алған білімдерін технологиялық және экономикалық мәселелерді шешуде, сондай-ақ бөлшектерді өңдеудің технологиялық процестерін жобалауда қолдана алады.

Сабақ кестесі

Понедельник Вторник Среда Четверг Пятница Суббота
08:30
09:20
09:25
10:15
10:20
11:10
Материаловедение и технология новых материалов, Лекции
(Учебный корпус №1, 43 (Б))
Основы теплотехники, Практики
(Учебный корпус №2, 301 (Б))
Основы теплотехники, Практики
(Учебный корпус №2, 117 (Т))
Оборудование для формования и обработки давлением пищевых продуктов, Лекции
(Учебный корпус №2, 410 (Т))
11:15
12:05
Материаловедение и технология новых материалов, Лекции
(Учебный корпус №1, 43 (Б))
Основы конструирования и детали машин, Практики
(Учебный корпус №2, 111 (Т))
Основы теплотехники, Лекции
(Учебный корпус №1, 45 (И))
Оборудование для формования и обработки давлением пищевых продуктов, Лекции
(Учебный корпус №2, 410 (Т))
12:10
13:00
Основы теплотехники, Лекции
(Учебный корпус №1, 45 (И))
Основы теплотехники, Практики
(Учебный корпус №2, 410 (Т))
Основы конструирования и детали машин, Лекции
(Учебный корпус №2, 111 (Т))
Основы теплотехники, Лекции
(Учебный корпус №1, 21 (С))
Оборудование для формования и обработки давлением пищевых продуктов, Практики
(Учебный корпус №2, 410 (Т))
13:30
14:20
Основы теплотехники, Лекции
(Учебный корпус №1, 73 (С))
Основы конструирования и детали машин, Лекции
(Учебный корпус №2, 111 (Т))
Основы теплотехники, Практики
(Учебный корпус №1, 21 (С))
14:25
15:15
Материаловедение и технология новых материалов, Лекции
(Учебный корпус №1, 54 (С))
Основы технологии машиностроения, Лекции
(Учебный корпус №1, 73 (С))
Сопротивление материалов, Лекции
(Учебный корпус №1, 73 (С))
15:20
16:10
Материаловедение и технология новых материалов, Лекции
(Учебный корпус №1, 54 (С))
Основы технологии машиностроения, Лекции
(Учебный корпус №1, 73 (С))
Сопротивление материалов, Лекции
(Учебный корпус №1, 73 (С))
16:15
17:05
Основы технологии машиностроения, Практики
(Учебный корпус №1, 73 (С))
Сопротивление материалов, Практики
(Учебный корпус №1, 73 (С))
17:10
18:00
18:10
19:00
19:10
20:00
Ашық сабақтар