Басты бет Оқытушылар Азимова Санавар Туглуковна

Азимова Санавар Туглуковна


Қауымдастырылған профессор
«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасы

PhD

email: sanaazimova@mail.ru



Кәсіби тәжірибе

2000 жылдан қазіргі уақытқа дейін Алматы технологиялық университеті. Оқытушы/лектор/қауымдастырылған профессор.

2024 жылғы 1 қыркүйектен бастап - METU университетінің қауымдастырылған профессоры.

Білімі

1989 - 1994 Жамбыл жеңіл және тамақ өнеркәсібі технологиялық институтының Алматы филиалы. Нан, макарон, кондитерлік және тағамдық концентраттардың технологиясы.

2010 - 2012 Алматы технологиялық университеті. 6М073500 – Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрі.

2014 - 2017 Алматы технологиялық университеті. 6D073500 – Азық-түлік қауіпсіздігі мамандығы бойынша PhD.

Ғылыми қызығушылықтары

1. «Қазақстанда бақша дақылдарын қайта өңдеуге арналған қайталама шикізаттан пектинді өнімдерді алу технологиясы» тақырыбындағы «Ауыл шаруашылығы шикізаты негізінде функционалдық бағыттылығы бар салауатты азық-түлік өнімдерін құру» ПҚФ ғылыми-зерттеу жұмысы 2018-2020 ж.ж. 2. БР10764970-ОТ-21 «Шикізат бірлігіне дайын өнім ассортиментін және шығаруды кеңейту, сондай-ақ өндірістегі қалдықтардың үлесін азайту мақсатында ауыл шаруашылығы шикізатын терең өңдеудің жоғары технологиялық технологияларын әзірлеу 2021- 2023 3. Ғылыми-техникалық бағдарлама: Шикізат бірлігіне дайын өнім ассортиментін және шығаруды кеңейту, сондай-ақ өнім өндірісіндегі қалдықтардың үлесін азайту мақсатында ауыл шаруашылығы шикізатын терең өңдеудің жоғары технологиялық технологияларын дамыту» жоба: Бал мен имбирь негізіндегі алкогольсіз шөп сусындарының технологиясы мен рецептурасын әзірлеу. 01.01.2021 - 01.01.2023 DP21681972-OT-23 «Жеміс шикізатын детоксикациялаушы қасиеттері бар тұрақты өнімдерге өңдеу технологиясын коммерцияландыру» 2023-2025 жж.



Жарияланымдар

1. Қизатова М.Ж., Азимова С.Т., Искакова Г.К., Махмудов Ф.А., Бектұрғанова А.А. Кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігі үшін құрамында пектин бар тағамдарды енгізу, Scopus Entrepreneurship and Sustainability Issues. 2020 ж., 7-том, №4 – R. 3191-3199. https://doi.org/10.9770/jesi.2020.7.4(40)
2. Қизатова, М., Азимова, С., Искакова, Г., Жетерова, С., Ибадуллауева, Г. Мақала Scopus ауыр металдарды ағынды сулардан асқабақ пектиндері бар наноматериалдар негізіндегі фермент арқылы каталитикалық тазарту, Nanostructures университетінің журналы Кащан 2022, 12(1), 123–135 беттер
3. М.Ж. Қизатова, Б.Н. Алибаева, С.Т.Азимова, Экологиялық жағдайдың көгершіндердің қан параметрлеріне әсері Scopus International Journal of Psychosocial Rehabilitation, Vol. 23, 01 шығарылым, 2019 ж. ISSN: 1475-7192, 485-494 б.
4. Санавар Азимова, Айбике Берік Нан және нан өнімдерінде қолдануға арналған пектинді өсімдік түрлерін зерттеу «Заманымыздың жаһандық сын-қатерлеріне ғылыми қоғамдастықтың интеграциясы» VI халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының материалдары, 2021 жылғы 10-12 ақпан Йокоха. (Жапония), б. 235-238
5. Ғалия Ысқақова, Майгүл Қизатова, Мерует Байысбаева, Санавар Азимова, Әсел Ізембаева, Жұлдыз Жарылқасынова, пектиннің массалық арақатынасына негізделген пектинді концентраттың қауіпсіз сақтау мерзімдерін негіздеу, ПЕКТИН КОНЦЕНТРАТТЫҚ САБАҚТАРДЫ НЕҒҰРЛЫМДАУ. 25– 32) , Scopus Eastern European Journal of Corporate Technologies, 4 (11 (112)): (б. 25–32) тамыз 2021, Одесса DOI: 10.15587 / 1729-4061.2021.23794
6. Таңмай Сарқар, Молла Салауддин, Кохима Киртония, Сидхартха Пати, Максим Ребезов, Марс Хайруллин, Светлана Панасенко, Людмила Третьяк, Марина Темербаева, Надежда Капустина, Санавар Азимова, Людмила Груздева, Фаррух Махмудов, Алихан Никизев, А. Хосе М.Лоренцо, Азық-түлік материалдарының физикалық қасиеттерін талдаудың жалпы қолданылатын әдістеріне шолу, қолданбалы ғылымдар (Швейцария), 2022, 12-том (№ 4 басылым), 10.3390-қосымша/қосымша12042004, https://i. org/10.3390/app12042004
7. Укасова З.С., Азимова С.Т., Қизатова М.Ж., Снадинова Б.А. Қауыннан пектинді ферментативті экстракциялаудың оңтайлы дозасын анықтау Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. - 2020. - № 1. — 36-40 б
8. Айдосов А.А., Қизатова М.Ж., Заурбекова Г.Н., Өндірістік аймақтың қоршаған орта сапасы мен денсаулық көрсеткіштерінің өзгеруін модельдеу, болжау, адам үшін пайдалы флора құрамдастарынан асқабақтың анатомиялық құрамын зерттеу, мониторингтің ақпараттық жүйесін жасау, №2 2016 ж., Конференция материалдары (Мюнхен, Германия, 1-6 қараша 2016 ж.):
9. Қизатова М.Ж., Ахметова С.О., Донченко Л.В., Адмаева А.М., ЖАҢАЛЫҚ ҒЫЛЫМИ НӘТИЖЕЛЕРДІ ҚОЛДАНУ АРҚЫЛЫ АЗЫҚ ҚАУІПСІЗДІГІНЕ ҚАРАЙ, ISSN 2029-7017 Қауіпсіздік журналы ISSN 202017 басып шығару. 6(4) 71 9-729
10. 2018 жылғы 29 мамырда тіркелген «Құрамында пектин бар асқабақ концентраты бар мармелад» пайдалы моделіне патент Азимова С.Т., Кизатова М.Ж., Құлажанов Т.К., Медведков Е.Б., патент No 2892.
11. Азимова С.Т., Қизатова М.Ж., Алибаева Б.Н., Набиева Ж.С. Дюсембаева Б.Қ. Асқабақ пектинінің нанның сапасы мен қауіпсіз сақталу мерзіміне әсері, «АТУ хабаршысы» ғылыми журналы, Алматы технологиялық университеті, Алматы, No4, 2017 ж., С.89-93
12. М.Ж. Қизатова, С.Т. Азимова, Н.С. Омарқұлова, Л.С. Әділханова, Е.Т. Каумбаева, Асқабақ пектинінің және құрамында пектин бар тағам өнімдерінің функционалдық мүмкіндіктерінің негіздемесі, ҚазҰМУ Хабаршысы No4 2018 С.188-192
13. Азимова С.Т., Кизатова М.Ж., Набиева Ж.С., Искакова Г.К., Велямов М.Т., пайдалы модельге патент № 4411: Асқабақтан тағамдық пектин сығындысын алу әдісі 12.07.2019 ж.
14. Санам Надирова, Юрий Синявский, Жаниха Лессова, Жанар Набиева және Санавар Азимова, ресвератролмен және долана сироптарымен байытылған ашытылған сүт өнімдерінің антиоксиданттық қасиеттері, tezis Scopus 2019 IOP Conf. Сер.: Earth Environ, Sci. 315 042041   https://doi.org/10.1088/1755-1315/315/4/042041

Оқылатын пәндер


Сабақ кестесі

Ашық сабақтар