2016-2017 жылдар Қазақ тағамтану академиясы, Мамандығы; Биотехнолог
2017-2019 Медициналық орталық "Инвитро"
2022-2023 оқу жылы Қазақ-Ресей Медициналық Университеті, Мамандығы; оқытушы
2012 - 2016 Алматы Технологиялық Университеті. Биотехнология.
2017 - 2019 Қазақ Ұлттық Аграрлық Университеті. Тағам Қауіпсіздігі.
Жоқ
Студенттер мен жас ғылымдардың "Фараби әлемі" атты ғылыми конференция
Тақырыбы; CICHORIUM INTYBUS L. Дәрілік өсімдігі жапырағының анатомиялық құрылымын зерттеу.
Биомедицина мен Экологиядағы заманауи жетістіктері
Тақырыбы; AlHAGI PSEUDALHAGI DESB. өсімдігінің ортаға бейімделу деңгейінің жерүсті мүшелерінің анатомиялық құрылымын зерттеу№
Пәннің мақсаты-студенттердің осы биологиялық нысандар мен процестер үшін қолданылатын тұрақты даму мәселелерін шешуге бағытталған қазіргі заманғы биотехнологияның негізгі бағыттары мен даму перспективалары мен жетістіктері туралы түсініктерін қалыптастыру. Оқыту нәтижесінде студент генетика мен селекцияның негізгі заңдылықтары мен қазіргі жетістіктері туралы, геномика, протеомика туралы базалық түсініктерді тұжырымдауға, биотехнологиялық және биомедициналық өндірістердің, гендік инженерияның, нанобиотехнологияның, молекулалық модельдеудің негіздері туралы қазіргі заманғы түсініктерді әзірлеуге, жасушалық метаболиттердің тірі жүйелері мен биосинтезінің жұмыс істеуінің теориялық негіздерін сипаттауға қабілетті болады.
Пәнді игерудің мақсаты ауыл шаруашылығындағы биотехнологияның қазіргі даму кезеңіндегі негізгі жетістіктерімен, генетикалық, жасушалық инженерия саласындағы дамудың негізгі бағыттарымен, сондай-ақ осы әдістерді қолданудың қолданбалы аспектілерімен танысу болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент негізгі әдістер мен преймдерді, амин қышқылдарын, ферменттерді, өсімдік шаруашылығына арналған препараттарды игеру, био тыңайтқыштар, биопрепараттар, әртүрлі факторларға төзімді өсімдіктердің жаңа сорттарын жасау, ауыл шаруашылығы қалдықтарын қайта өңдеу кезінде биотехнология әдістерінің жетістіктерін игеру дағдыларын меңгереді.
Пәннің мақсаты-студенттерге организмнің химиялық құрамы, құрылымы, жасуша қасиеттері және тірі организмдегі зат алмасу мен энергия туралы терең білім алуға үйрету. Пәнді зерделеу нәтижесінде студент ғылыми-зерттеу және өндірістік бейіндегі биохимиялық зертханаларда пайдаланылатын аспаптар мен жабдықтарда жұмыс істеу дағдылары мен тәсілдерін меңгереді.
Пәннің мақсаты қазіргі заманғы биотехнологияның іргелі негіздері және практикалық қосымшалар бойынша теориялық білімді қалыптастыру, биотехнологияның жаңа бағыты ретінде генетикалық инженерия әдістерін зерттеу, практикалық қызметте пайдалану үшін генетика, биология, химия, вирусология сияқты сабақтас ғылымдардың тұтас блогынан білімді, тәсілдер мен әдістемелерді біріктіру болып табылады. Оқыту нәтижесінде студент жоғары генеративті және биосинтетикалық қабілеттері бар жасушаларды алуда қолданылатын әдіснамалық тәсілдерді түсіндіруге, биологиялық объектілерді жасушалық ұйымдастыру қағидаттары, биофизикалық және биохимиялық негіздер, тіршілік әрекетінің мембраналық процестері туралы білімдерін көрсетуге қабілетті болады.
Пәннің мақсаты студенттерді биотехнологияда қолданылатын микробиологиялық процестердің принциптерімен және ерекшеліктерімен таныстыру болып табылады. Оқыту нәтижесінде студент өндірушілер үшін шикізат пен микроорганизмдерге қойылатын талаптарды сақтайды, микроорганизмдерді культивациялау әдістерін, микробиологиялық синтез және трансформация негізінде нақты өнеркәсіптік өндірістермен мақсатты өнімдерді оқшаулау және тазарту әдістерін қолданады, микроорганизмдерді культивациялау әдістерін қолдана отырып эксперименттер жүргізеді.
Понедельник | Вторник | Среда | Четверг | Пятница | Суббота | |
---|---|---|---|---|---|---|
08:30 09:20 |
||||||
09:25 10:15 |
Биотехнология микроорганизмов, Практики (Учебный корпус №2, 406 (Т)) |
Общая химическая биотехнология, Лекции (онлайн занятие) |
||||
10:20 11:10 |
Генная инженерия, Практики (Учебный корпус №2, 412 (Т)) |
Общая химическая биотехнология, Лекции (онлайн занятие) |
||||
11:15 12:05 |
Основы химической и биологической безопасности, Практики (Учебный корпус №2, 312 (Б)) |
|||||
12:10 13:00 |
Общая химическая биотехнология, Практики (Учебный корпус №2, 113 (Б)) |
|||||
13:30 14:20 |
Биотехнологическое производство белковых веществ, Практики (Учебный корпус №2, 117 (Т)) |
|||||
14:25 15:15 |
Клеточная биотехнология, Практики (онлайн занятие) |
Биохимия, Практики (Учебный корпус №2, 115 (Т)) |
||||
15:20 16:10 |
||||||
16:15 17:05 |
||||||
17:10 18:00 |
||||||
18:10 19:00 |
||||||
19:10 20:00 |