Басты бет Оқытушылар Оразова Айгерим Бериковна

Оразова Айгерим Бериковна


Оқытушы
«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасы

Техника ғылымдарының магистрі


Кәсіби тәжірибе

2023 жылдың қыркүйек-қазіргі уақытқа дейін "Халықаралық инженерлік-технологиялық университет"-інде оқытушы 

Білімі

2017 - 2021 Алматы Технологиялық Университеті. "7М07501- Стандарттау және сертификаттау" мамандығы бойынша бакалавр дәрежесі.

2021 - 2023 Алматы Технологиялық Университеті. "7М07501- Стандарттау және сертификаттау" мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрі дәрежесі.

Ғылыми қызығушылықтары

нан-тоқаш өнімдеріне арналған орау материалдарын зерттеу және стандарттау



Жарияланымдар

Оразова А.Б. Өсімдіктекті тағамдық талшықтарды кондитер өндірісінде қолдану ерекшеліктері, мақала, IV Международное книжное издание стран Содружества Независимых Государств «ЛУЧШИЙ МОЛОДОЙ УЧЕНЫЙ-2021»

Оразова А.Б. Нан өнімдерінің орауыш материалдарын зерттеу және стандарттау, мақала, «СТУДЕНТ ХАБАРШЫСЫ» Ғылыми журналы No38(230) қазан 2022 ж. 4 бөлім.

Оразова А.Б. Нан өнімдерінің орауыш материалдарын зерттеу және стандарттау, дипломдық жұмыс, Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігі Алматы технологиялық университеті. Жас ғалымдардың республикалық ғылыми-практикалық конференциясы «Ғылым. Білім. Жастар» 21-22 сәуір 2022 ж

Оқылатын пәндер


Метрология

Пәннің мақсаты метрологиялық қызметтің заңнамалық негіздерін, халықаралық сауда-экономикалық және ғылыми-техникалық қатынастарда өлшем бірлігіне қол жеткізудің рөлі мен маңызын зерделеу болып табылады. Өлшеудің талап етілетін дәлдігіне қол жеткізу тәсілдері туралы, шет елдерде метрология жөніндегі қызметті ұйымдастыру туралы елдегі және шет елдердегі Метрологияның қазіргі жай-күйін зерделеу. Метрологияның теориялық, ұйымдастырушылық, ғылыми және әдістемелік негіздері, өлшем бірлігін қамтамасыз етудің құқықтық негіздері. Нәтижесінде студент өлшем бірлігін қамтамасыз етудің мемлекеттік жүйесінің стандарттарын, калибрлеу жүйесін, метрологиялық аттестаттауды өткізу тәртібін әзірлеуге қатысады.

Жеміс шаруашылығы

Пәнді игерудің мақсаты студенттерді жеміс-жидек өнімдерін өндірудің биологиялық және технологиялық негіздері туралы білім мен дағдыларды қалыптастыруға үйрету және жеміс-жидек дақылдарын өсіру мен өсірудің қарқынды технологияларын дамыту дағдыларын қалыптастыру болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент жемістер мен жидектер өндірісінің заманауи қарқынды технологияларының теориялық негіздерін, жеміс және жидек өсімдіктерінің өсу, даму және жеміс беру заңдылықтарын, жеміс және жидек өсімдіктерінің биологиялық ерекшеліктері мен морфологиялық белгілерін меңгереді.

Көкөніс шаруашылығы

Жеміс және көкөніс дақылдары түрлерінің, сорттарының шығу тегі және шаруашылық-биологиялық ерекшеліктері туралы жалпы түсінік. Жеміс-көкөніс дақылдарын көбейту, бау-бақша отырғызу және өсіру технологиясы бойынша теориялық және практикалық білім алу.

Сертификаттау СМ

Студент халықаралық сертификаттау органдарын: IAF, IQNET, IRCA, EA, ИСО/МЭК 17065:2012, ИСО/МЭК TS 17021-2 2012 сияқты халықаралық стандарттарға сәйкес сертификаттауды оқиды. Халықаралық стандарттарды пайдалану сенімділікті арттырады, бейтараптылық пен сертификаттау сапасына кепілдік береді. ҚР-да сертификаттау ҚР СТ ИСО 9001:2016, ҚР СТ 3.4 стандарттары негізінде жүргізіледі.

Арнайы өңдеу өндірісінің технологиясы

Пән жүгеріден, басқа да дәнді бидайдан жасалған өнімдерді, сондай-ақ жүгері таяқшаларын, тағамдық концентраттарды, пісіруді талап етпейтін жармаларды, ақуызды гидролизаттар технологиясын , балалар мен диеталық мақсаттағы құрғақ өнімдерді және т.б. өндіруді зерделейді.

Азық-түлік өнімдерін өндіру жабдықтары

Пәннің мақсаты - тамақ өндірісінің технологиялық жабдықтарының жұмыс принциптерін, машиналардың техникалық сипаттамаларын, оңтайлы технологиялық режимдерге арналған жүйелер мен параметрлерді зерттеу. Оқу нәтижесінде студент өндірістік жұмыстарды жүргізуге, тамақ өнімдерін өндіру үшін машиналар мен жабдықтарды пайдалануға қабілетті болады.

Агроэкология

Пәнді меңгерудің мақсаты студенттерді экологиялық таным дағдыларын қалыптастыруға, табиғат пен қоғамның тұрақты даму негіздері туралы терең білім алуға, табиғи ресурстарды ұтымды пайдалану мен қоршаған ортаны қорғаудың заманауи әдістері бойынша теориялық және практикалық білім алуға үйрету болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент ұйымның барлық деңгейлеріндегі организмдердің қоршаған ортамен қарым-қатынасының заңдылықтарын, биосфераның ластануындағы ауыл шаруашылығының рөлін, экологиялық дағдарыстың ерекшеліктерін, қазіргі биосфераны сақтау жолдары мен әдістерін менгереді.

Өңдеу өндірісінің технологиясы

Студенттердің жануар және өсімдік тектес шикізаттан өндірілетін негізгі азық-түлік және қайта өңдеу өнімдерін өндіру технологиясын зерттеу.

Азық-түлік өнімдерін өндіру жабдықтары

Пәннің мақсаты-тамақ өндірісінің технологиялық жабдықтарының жұмыс принциптерін, машиналардың техникалық сипаттамаларын, оңтайлы технологиялық режимдерге арналған жүйелер мен параметрлерді зерттеу. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары жабдықтарының негізгі түрлерінің құрылымы мен жіктелуін зерттеу. Технологиялық жабдыққа қойылатын негізгі талаптар. Механикалық жабдықтың құрылысы және жұмыс істеу принциптері. Тамақ өнеркәсібі салаларында пайдаланылатын жабдықтар. Кесетін жабдық. Жемістер мен көкөністерді кесуге арналған машиналар мен механизмдер. Ет пен балықты кесуге арналған машиналар. Өнімдерді кесуге арналған механизмдер. Илеу-араластыру жабдығы. Дәнекерлеу аппараттары. Автоклавтар және бу камералары. Оқу нәтижесінде студент өндірістік жұмыстарды жүргізуге, тамақ өнімдерін өндіру үшін машиналар мен жабдықтарды пайдалануға қабілетті болады.

Жылыжай көкөніс өнімдері

Пәнді игерудің мақсаты студенттерге көкөніс дақылдарының биологиясының ерекшеліктері, қорғалған топырақтың ұйымдастырушылық-экономикалық ерекшеліктері туралы теориялық білімді және оларды әртүрлі мәдени құрылымдар жағдайында өсіру технологияларын құру және қолдану бойынша практикалық дағдыларды қалыптастыруға үйрету болып табылады. Пәнді оқу нәтижесінде студент дағдыларды игеріп, студенттерді ауылшаруашылық саласы ретінде жылыжай шаруашылығында өндірістік және ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізуге дайындайды.

СС, ТҚ Сапа менеджмент жүйесі

Пәннің мақсаты-өнімнің, процестердің және қызметтердің сапасын қамтамасыз ету әдістерін зерттеу. Сапа МС зерделеу және осы негізде әзірленген сапа менеджменті жүйесіне арналған қазақстандық стандарттар (ИСО 9001:2008, ҚР СТ ИСО 9001:2016), сондай-ақ тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі бойынша ҚР СТ ИСО 22000 және т. б. Оқу нәтижесінде студент Сапа менеджментінің принциптерін қолдануға, менеджмент жүйесін, біріктірілген менеджмент жүйесін, кәсіпорында ISO 9001/2016 (СМЖ), ISO 22000/2018 (СМБПП), ISO 14001/2016 (СЭМ) стандарттарын енгізуге қабілетті болады.

Сабақ кестесі

Понедельник Вторник Среда Четверг Пятница Суббота
08:30
09:20
09:25
10:15
10:20
11:10
Плодоводство, Практики
(Учебный корпус №2, 414 (Т))
Оборудование производства продовольственных продуктов, Практики
(Учебный корпус №2, 412 (Т))
11:15
12:05
Оборудование производства продовольственных продуктов, Практики
(онлайн занятие)
12:10
13:00
Сертификации СМ, Практики
(Учебный корпус №2, 405 (Э))
Оборудование производства продовольственных продуктов, Практики
(Учебный корпус №2, 410 (Т))
Тепличное производство овощей, Практики
(Учебный корпус №2, 414 (Т))
13:30
14:20
Метрология, Практики
(онлайн занятие)
14:25
15:15
Специальные технологии перерабатывающих производств, Практики
(Учебный корпус №2, 414 (Т))
Специальные технологии перерабатывающих производств, Практики
(Учебный корпус №2, 408 (Т))
15:20
16:10
16:15
17:05
Агроэкология, Практики
(Учебный корпус №2, 408 (Т))
Метрология, Практики
(Учебный корпус №2, 409 (Б))
Овощеводство, Практики
(Учебный корпус №2, 406 (Т))
17:10
18:00
Система менеджмента качества в СС, БЖ, Практики
(Учебный корпус №2, 410 (Т))
18:10
19:00
19:10
20:00
Ашық сабақтар