Главная Кафедры Биохимиялық инженерия Новости кафедры АЗЫҚ-ТҮЛІК ЖҮЙЕЛЕРІНІҢ ЖАҢА БУЫНЫНЫҢ БИОТЕХНОЛОГИЯСЫНДАҒЫ ИННОВАЦИЯЛАР: METU СТУДЕНТТЕРІНЕ АРНАЛҒАН ЮУРГУ ПРОФЕССОРЫНЫҢ ДӘРІСІ
04 Наурыз 2025                  522
АЗЫҚ-ТҮЛІК ЖҮЙЕЛЕРІНІҢ ЖАҢА БУЫНЫНЫҢ БИОТЕХНОЛОГИЯСЫНДАҒЫ ИННОВАЦИЯЛАР: METU СТУДЕНТТЕРІНЕ АРНАЛҒАН ЮУРГУ ПРОФЕССОРЫНЫҢ ДӘРІСІ

Техникалық ғылымдар докторы, профессор, ОҢТҮСТІК ОРАЛ МЕМЛЕКЕТТІК УНИВЕРСИТЕТІНІҢ «Азық-түлік биотехнологиясы» кафедрасының меңгерушісі Челябинск қаласынан (Ресей Федерациясы) келген профессор, «Жаңа ұрпақтың азық-түлік жүйелеріндегі биотехнологияның конвергенттік қолданулары» тақырыбында , Халықаралық инженерлік-технологиялық университетінің (METU) студенттеріне дәріс өткізді. Бұл маңызды іс-шара студенттер мен азық-түлік технологиялары саласындағы мамандардың назарын аударды, себебі лекция биотехнологиядағы ең өзекті бағыттарды қамтыды.

Профессордың METU студенттеріне арналған «Жаңа ұрпақтың азық-түлік жүйелеріндегі биотехнологияның конвергенттік қолданулары» тақырыбындағы лекциясы студенттерге бірнеше маңызды мүмкіндіктер мен артықшылықтар береді:

  1. Жаңа технологияларды терең түсіну және меңгеру: METU студенттері биотехнология саласындағы жаңа әзірлемелер, мысалы, баламалы ақуыз көздері, ақылды қаптамалар және молекулалық технологиялар туралы қазіргі заманғы білім алады. Бұл білім болашақта еңбек нарығында бәсекеге қабілетті болуға көмектеседі.
  2. Кең ауқымды тәсіл: Дәріс конвергенттік технологиялардың маңыздылығын атап өтті, олар әртүрлі ғылыми және техникалық салаларды біріктіреді. Бұл студенттерге өздерінің көзқарастарын кеңейтуге және азық-түлік өнеркәсібі мен биотехнологиялар саласындағы күрделі мәселелерді шешу үшін әртүрлі салалардағы білімдерін қолдануға мүмкіндік береді.
  3. Критикалық ойлау қабілетін дамыту: METU студенттері мәселелерге әртүрлі көзқарастармен қарап, инновациялық шешімдер табуды үйренеді, бұл олардың аналитикалық және зерттеу дағдыларын дамытады.
  4. Өзектілігі мен практикалық маңыздылығы: Дәрістен алынған білім студенттерге әлемдік деңгейде маңызды мәселелерді, мысалы, азық-түлік қауіпсіздігі, тұрақты даму және экологиялық қиындықтарды жақсы түсінуге және осы мәселелерді шешуге бағытталған жаңа технологияларды әзірлеуге арналған құралдарды береді.
  5. Кәсіби мүмкіндіктер: Жаңа ұрпақтың азық-түлік жүйелеріндегі биотехнология сияқты перспективалы бағыттарды меңгеру студенттерді азық-түлік өнеркәсібінде экологиялық таза және тұрақты технологиялармен айналысатын алдыңғы қатарлы ғылыми және өндірістік ұйымдарда жұмыс істеуге тартымды етеді.

Осылайша, лекция студенттерге METU тек теориялық білім ғана емес, сонымен қатар жаңа технологиялардың азық-түлік өнеркәсібін қалай өзгерте алатынын және олар осы процесте қандай үлес қоса алатынын практикалық тұрғыдан түсінуге мүмкіндік береді.