2006 – 2008. Алматы Технологиялық Университеті, "Тағам өнімдерінің технологиясы" кафедрасы. Лауазымы: өндірістік оқыту шебері
2008 - 2011. Алматы технологиялық университеті. Лауазымы:Тағам өнімдерінің технологиясы және қауіпсіздігі кафедрасының оқытушысы
Қыркүйек 2011-шілде 2014 ж. Сантьяго-де-Компостела университеті, Испания, Ветеринария факультеті, Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі зертханасы (Laboratorio de Higiene, Inspection y Control de Alimentos), PhD докторанты (халықаралық Эразмус Мундус бағдарламасының гранты)
2017 жылдың мамырынан 2017 жылдың маусымына дейін Сантьяго-де-Компостела университетінде «PRESENCIA DE ELEMENTOS TÓXICOS Y MICOTOXINAS EN CEREALES DE KAZAJISTÁN» тақырыбында докторлық диссертация қорғау, Испания.
Қыркүйек 2014-2024 ж. тамыз. Алматы технологиялық университеті «Ауыз өнімдерінің қауіпсіздігі және сапасы» кафедрасының аға оқытушысы.
2024 жылдың қыркүйегі – қазіргі уақытқа дейін. Халықаралық инженерлік-технологиялық университетінің «Азық-түлік өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасының меңгерушісі
Біліктілікті арттыру.
2019 жылы Сантьяго-де-Компостела университетінің азық-түлік қауіпсіздігі және технологиясы саласындағы инновациялар саласындағы PhD дипломы, Испания.
(Испания) және Қазақстан Республикасының «Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі» мамандығы бойынша PhD докторы дипломы
2022 «Халықаралық сапа менеджменті стандарттарының жүйесі» тақырыбындағы оқу курсындағы сертификат
2022 Ұлттық Біліктілікті тестілеу сертификаты (Ұлттық біліктілік тестілеу орталығы) Біліктілік: ағылшын тілі мұғалімі
2023 Ағылшын тіліндегі «Ойлау және жазу» қарқынды курсында біліктілікті арттыру сертификаты
2023 «Excel бағдарламасында статистикалық деректерді талдау» практикалық курсында сертификат
2024 «Инклюзивті мектеп: ерекше білім беруді қажет ететін оқушылар үшін қолайлы білім беру ортасын құру» бағдарламасы бойынша біліктілікті арттыру сертификаты
2024 Алматы қаласындағы «Ертіс» испан тілі мәдени орталығының «Испан тілі мұғалімі» дипломы. Диплом Қазақстан Республикасының Испания Елшілігінде тіркелген.
2000 - 2005 М.Х. Дулати атындағы Тараз мемлекеттік университеті. «Балық өнімдері және майлар технологиясы»; біліктілігі инженер-технолог.
2006 - 2008 Алматы Технологиялық Университеті. Магистратура, «Тағам өнімдерінің технологиясы» мамандығы, Техника және технология магистрі.
2009 - 2012 Алматы Технологиялық Университеті. «Тағам өнімдерінің қауіпсіздігі» PhD докторантура.
2011 - 2014 Сантьяго-де-Компостела Университеті (Испания). «Тағам ғылымы және технологиясы». PhD докторантура.
2020 - 2022 Абай атындағы Қазақ Ұлттық Педагогикалық Университеті. Шетел тілі: екі шетел тілі (ағылшын және француз). Біліктілігі: Білім бакалавры.
Балықтардағы фармацевтикалық заттары қалдықтарыН зерттеу. Бастамалық жоба 2019-2022 ж.
1. Tattibayeva, C. Nebot, J. M. Miranda, A. B. Abuova, M. Z. Kizatova, B. Vazquez, A. Cepeda, C. M. Franco . Occurrence of mycotoxins in talkan: A cereal-based food traditional for Turkic population [Text] / D.// Polish Journal of Veterinary Sciences. - 2018. - № 2. Vol. 21.- Р.333-341. https://publons.com/journal/31877/
2. D. Tattibayeva, С. Nebot, J. М. Miranda, А. Cepeda, Е. Mateyev, М. Erkebaev, С. М. Franco. A study on toxic and essential elements in rice from the Republic of Kazakhstan: comparing the level of contamination in rice from the European Community. Environmental Geochemistry and Health 2016 Feb;38(l):85-98. doi: 10.1007/s 10653-015-9687-y (БазаТомсонРойтерссимпактфактором 2,616)
3. D. Tattibayeva, С. Nebot, J. М. Miranda, А. Cepeda, Е. Altynai В. Abuova, Torebek A. Baibatyrov, Maigul Z. Kizatova, Carlos M. Franco. A study on toxic and essential elements in wheat grain from the Republic of Kazakhstan. Environmental Science and Pollution Research 2016 Mar;23(6):5527-37. doi: 10.1007/s 1 1356-015-5728-4.(БазаТомсонРойтерссимпактфактором 2,741)
4. Аманова Ш.С., Тунгышбаева У.О., Азимова С. Т., Изтелиева Р.А., Таттибаева Д.Б. Анализ опасных факторов жизненного цикла полуфабрикатов на основе мяса птицы бройлеров с добавлением соевой муки. «Аграрный научный журнал», ФГБОУ ВО “Саратовский государственный аграрный университет имени Н.И. Вавилова" г. Саратов№ 6 (2022), июнь 2022., стр. 20-31
5. Курманбаева И.Н., Набиева Ж.С., Таттибаева Д.Б., Джумабекова Г.Ш., Жельдыбаева А.А. влияние экстракта облепихи на показатели хлеба. Вестник Алматинского технологического университета. 2022;(2):56-61. https://doi.org/10.48184/2304-568X-2022-1-56-61
6. Таттибаева, Д.Б. Тағам өнеркәсібіндегі квалиметрия [текст/электронный ресурс]: оқу құралы / Д. Б. Таттибаева. - Алматы : Эпиграф, 2021. - 252 б. - ISBN 978-601-352-298-2
7. Customs control [Текст/Электронный ресурс] : Textbook / D. B. Tattibayeva, R. U. Uazhanova, T. K. Kulazhanov, E. T. Kulazhanov. - Almaty : Epigraf, 2021. - 148 p. - ISBN 978-601-352-251-7 Таттибаева Д.Б., Уажанова Р.У., Кулажанов Е.Т., Кулажанов Т.К.