Басты бет Оқытушылар Алимкулов Жексенкул Сарманкулович

Алимкулов Жексенкул Сарманкулович


Профессор
«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасы

Техника ғылымдарының докторы


Кәсіби тәжірибе

- 2021 жылдың 3 қыркүйегінен бастап "қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ҚазҒЗИ"ЖШС-нің бас ғылыми қызметкері.
- 2011 жылдан 2018 жылға дейін "қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ҚазҒЗИ"ЖШС Бас директоры.
- 2010 жылдан бастап қазіргі уақытқа дейін Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті, "технология, жабдық және стандарттау"кафедрасының профессоры.
29.06.2013 Қазақстан Республикасы Ауыл шаруашылығы ғылымдары академиясының академигі
25.11.2013 Моңғолия Ұлттық Ғылым академиясының академигі


БІЛІКТІЛІКТІ АРТТЫРУ
XIV Халықаралық ғылыми-практикалық конференция "ХХІ ғасырдың ғылыми перспективалары. Жаңа ғасырдың жетістіктері мен болашағы", Ресей, Новосибирск қаласы. 14-15.08.2015

Білімі

- Мәскеу мемлекеттік Тамақ өндірісі университеті. Техника ғылымдарының кандидаты.

- 1972 Жамбыл технологиялық институты. Инженер-технолог.

2010 - 2011 Алматы технологиялық университеті. Техника ғылымдарының докторы.

Ғылыми қызығушылықтары

1) "Майлы дақылдарды өндіру және қайта өңдеу қалдықтарының негізінде жаңа өнімдер, қоспалар, концентраттар құру" ҒЗЖ.
2) "Қойларды тамақтандыруда энергетикалық азықтандыру мен минералды қоспалардың тиімділігін зерттеу"ҒЗЖ.
3) "Ауыл шаруашылығы және өнімсіз жануарлар мен құстарға арналған құрама жем өндірудің отандық технологияларын әзірлеу" ҒЗЖ.



Жарияланымдар

1. "Ауыл шаруашылығы жануарларына арналған емдік-профилактикалық әсері бар жемшөп қоспасының ғылыми негізделген рецептурасын әзірлеу". Ж. С. Әлімқұлов., Велямов М. Т., И. Ю. Потороко., К. Н. Фазылова., Шаулиева К., М. Ж. Бектұрсынова. Вестник. Оңтүстік Орал мемлекеттік университеті. Челябинск Қ., Ресей. 2020, 8-том, №2.
2. "Азықтық байыту концентраты негізінде құрама жем өндіру кезінде шикізатты ұсақтаудың оңтайландырылған математикалық модельдері". Ж. С. Әлімқұлов., Велямов М. Т., К. Н. Фазылова., Шаулиева К., М. Ж. Бектұрсынова. 2020, 8-том, №2.
3. "Құрамында пробиотикалық әсері бар азықтық байыту концентраты бар құрама жемді пайдалану тиімділігі". Ж. С. Әлімқұлов., Велямов М. Т., И. Ю. Потороко., Сарманқұлов Т., Шаулиева К., М. Ж. Бектұрсынова. ЮУрГУ Хабаршысы. "Тамақ және биотехнология" сериясы. 2020, 8-том, №3.
4. "Қойға арналған құрама жемде жеміс-жидек шикізатын қайта өңдеудің жанама өнімдері". Ж. С. Әлімқұлов., Сарманқұлов Т., К. Н. Фазылова., М. Ж. Бектұрсынова. "Құрама Жем" Журналы. ж. Мәскеу. 2020. №5.
5. "Нан пісіру өнеркәсібінде майлы дақылдарды қайта өңдеу өнімдерін қолдану ерекшеліктері". Ж. С. Әлімқұлов, г.Е. Жұмалиева, У. Ж. Сапарова, А. А. Амантаева, к. т. Шаулиева Журнал, "ҚР Ұлттық Инженерлік академиясының жаршысы" №2, 2019ж.
6. "Ірі қара малды бордақылауда азықтандыру үшін майлы дақылдарды өндіру және қайта өңдеу қалдықтарының негізінде азықтық байыту концентраттарының рецептерін әзірлеу". Ж. С. Әлімқұлов, Г. Е. Жұмалиева, У. Ж. Сапарова, А. А. Амантаева,
Шаулиева к.т., Сарманқұлов Т. М. Журнал, "ҚР Ұлттық Инженерлік академиясының жаршысы" №2, 2019ж.
7. "Фаринограф жүйесін қолдана отырып, майлы дақылдарды қайта өңдеу қалдықтарын қолдана отырып ұнның қасиеттерін бағалау "Жумалиева г.Е., Алимкулов ж. С., Шаулиева к. т." зерттеулер, нәтижелер " журналы, ҚазҰАУ. №4, 2019 ж.

Оқылатын пәндер


Сабақ кестесі

Ашық сабақтар