2002-2014 "Құрастыру негіздері және машина бөлшектері" кафедрасының оқытушысы, Қ. И. Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық университеті
2014 "Технология, жабдықтар және стандарттау" кафедрасының лекторы, Қазақстан инженерлік-технологиялық университеті
Біліктілікті арттыру
2020 "Жалпы инженерлік пәндерді оқыту әдістемесі"тақырыбында
2022 "Ет және сүт салаларындағы қалдықтар мен жанама өнімдерді басқару"
2022 СПЕКА (Орталық Азия)аймағында тез дамып келе жатқан инновациялық кәсіпорындарды қолдау бойынша онлайн тренинг
2022 Dreamskills материалдар бойынша "Университеттегі тиімді менеджмент" курсы (Fundamentals of Management. University of California Irvine,USA)
Марапаттар мен сыйлықтар:
2021 Қазақстан инженерлік-технологиялық университетінің алғыс хаты
2021 Қазақстан инженерлік-технологиялық университетінің грамотасы
Кәсіби ұйымдарға мүшелік:
2014 Қазақстан инженерлік-технологиялық университетінің оқу-әдістемелік кеңесінің мүшесі
1999 - 2002 Қ. И. Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық университеті. "Металл кесетін станоктар мен аспаптар" мамандығы бойынша.
2004 - 2007 Қ. И. Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық университеті. "Робототехника және робототехникалық жүйелер" мамандығы бойынша аспирантура.
2012 - 2014 Қ. И. Сәтбаев атындағы Қазақ ұлттық техникалық университеті. 6М07380-Материалдарды қысыммен өңдеу технологиясы мамандығы бойынша магистратура, дәрежесі техникалық ғылымдар магистрі.
Бағдарламалық-мақсатты қаржыландыру барысында Қазақ азық-түлік және қайта өңдеу өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институтымен бірлесіп "Шикізат бірлігінен дайын өнімнің түр-түрін кеңейту және шығару, сондай-ақ өнім өндірісіндегі қалдықтар үлесін азайту мақсатында ауыл шаруашылығы шикізатын терең қайта өңдеудің ғылымды қажетсінетін технологияларын әзірлеу"тақырыбы бойынша іс-шаралар жөніндегі кіші ғылыми қызметкер.
Қазақ жеміс-көкөніс шаруашылығы ғылыми-зерттеу институтымен бірлесіп"Қазақстанның жеміс аймақтарының бақшаға жарамды жерлерінің картасын әзірлеу "тақырыбында бағдарламалық-нысаналы қаржыландыру және іс-шаралар жөніндегі аға ғылыми қызметкер.
1.ШЫРЫН ӨНДІРУГЕ АРНАЛҒАН ПРЕСС-ЖАБДЫҚҚА ШОЛУ. Ж. А. Каренеева, Е. Тұрсынбай Агроөнеркәсіптік кешен және тамақ өнеркәсібі, № 2, 2020, 18-бет
2.ТАМАҚ ӨНІМДЕРІНІҢ САПАСЫ МЕН ҚАУІПСІЗДІГІН ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ НЕГІЗДЕРІ. Каренеева Ж. А., Абдыкулова А. Агроөнеркәсіптік кешен және тамақ өнеркәсібі, № 3, 2020, 6-бет
3.Пісірілген шұжықтарды өндіру кезінде шприцті жаңғырту Каренеева Ж. А., Теміров А. Агроөнеркәсіптік кешен және тамақ өнеркәсібі, № 1, 2021, 9-бет
4.НАНОҚҰРЫЛЫМДЫ МЕТАЛЛ МАТЕРИАЛДАРЫН АЛУ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАТЫН ҚАРҚЫНДЫ ПЛАСТИКАЛЫҚ ДЕФОРМАЦИЯ (IPD) ӘДІСТЕРІН ТАЛДАУ. Корнеева Ж. А., Темиров А. Е. Материалдары