2024 жылдың 17 қазанында лектор Даулетханқызы А. және оқытушы Таутаева А.Т. “Line Brew Bottlers”кәсіпорынында «Тағам өнімдерін өндіру технологиялары және инжиниринг» білім беру бағдарламасының 3 курс студенттеріне ашыту өндірісі және шарап жасау технологиясы бойынша сыра зауытына экскурсия өткізді. Зауыттың өндіріс технологтары сыра зауытын аралап көрсетті.
Алдымен шикізатпен таныстырды: уыт, құлмақ, су және ашытқы. Әр ингредиент сыраның дәмі мен хош иісіне қалай әсер ететінін түсіндірді. Содан кейін студенттер уыттың суслоға айналуын, сондай-ақ құлмақ қосылатын қайнау процесін бақылады.
Осыдан кейін ашыту аймағына апарды, онда үлкен ферментаторлар алып банкаларға ұқсайды. Технолог ашыту процесін және ашытқы қантты спиртке қалай айналдыратынын түсіндірді.
Экскурсияның қорытынды кезеңінде студенттер өндірістің әр кезеңінде қолданылатын сапаны бақылау әдістерімен танысты.
Экскурсия соңында студенттер қызықты процесті ғана емес, сонымен қатар зауыттың тұрақты өндіріске бағытталған экологиялық бастамаларын атап өтті. Барлығы қуанып, жаңа білім мен тамаша көңіл-күйді өздерімен бірге алып кетті.
Белгілі жергілікті кәсіпорын студенттерді кейін жұмысқа орналастырып, өндірістік тәжірибеге қабылдауға дайын.