Главная Новости «ҒЫЛЫМ АПТАЛЫҒЫ» ғылыми-практикалық форумының ашылуы
18 Ақпан 2025                  201
«ҒЫЛЫМ АПТАЛЫҒЫ» ғылыми-практикалық форумының ашылуы

2025 жылғы 18 ақпанда «Ғылым апталығы 2025» ғылыми-практикалық форумының ашылуы өтті. Бұл ауқымды ғылыми іс-шараның ұйымдастырушылары - Самар мемлекеттік аграрлық университеті, Ош мемлекеттік университеті және Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті. Форум түрлі елдердің жетекші ғалымдарын, зерттеушілерін және сарапшыларын біріктіріп, білім алмасу мен өзекті ғылыми мәселелерді талқылауға бірегей алаң ұсынды.

Форумның ашылуында Халықаралық инженерлік-технологиялық университетінің ректоры, философия ғылымдарының кандидаты, ҚР Ұлттық инженерлік академиясының корреспондент-мүшесі Сәрсенбекова Гүлнар Әлібекқызы құттықтау сөз сөйледі. Ректор «Ғылым апталығы» форумының жақсы дәстүрге айналғанын және біздің ұйымдар арасындағы ғылыми ынтымақтастықтың берік негізі болып табылатынын атап өтті. Сондай-ақ, ғалымдардың халықаралық ынтымақтастығының, бірлескен зерттеулер мен инновациялық шешімдерді әртүрлі ғылыми және технологиялық салаларға енгізудің маңыздылығын ерекше атап өтті.

Форум аясында «Тамақ өндірісі техникасы және технологиясы» кафедрасының профессоры, ауыл шаруашылығы ғылымдарының докторы Абуова Алтынай Бұрхатовна баяндама жасады. Оның баяндамасы «Шығанақ (Hippophae). Қатты шығанақ майының сапа көрсеткіштері» тақырыбына арналды. Профессор А.Б.Абуова өз зерттеулерінің нәтижелерін ұсынып, шығанақ майының құрамына, негізгі сипаттамаларына және оны тамақ және фармацевтика өнеркәсібінде қолдану мүмкіндіктеріне тоқталды. Зерттеу қатысушылар арасында үлкен қызығушылық тудырды, өйткені қызыл мия майы жоғары тағамдық және емдік қасиеттерге ие.

«Ғылым апталығы 2025» форумы бірнеше күн бойы өз жұмысын жалғастырады, оның бағдарламасына жетекші ғалымдардың баяндамалары, панельдік пікірталастар және халықаралық ғылыми конференциялар енеді.