Главная Кафедры Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы Новости кафедры «Азық-түлік және ауыл шаруашылығы өнімдерінің тауартануы» пәні бойынша ашық сабақ өтті
14 Қараша 2025                  348
«Азық-түлік және ауыл шаруашылығы өнімдерінің тауартануы» пәні бойынша ашық сабақ өтті

2025 жылдың 12 қарашасында Жомартқызы т., т.ғ.м., оқытушы тарапынан «Азық-түлік және ауыл шаруашылығы өнімдерінің тауартануы» пәні бойынша «Жаңа піскен жемістер мен көкөністердің стандарт талаптарына сәйкестігін бағалау» тақырыбында ашық сабақ өткізілді.

Сабаққа келесі академиялық топтардың студенттері қатысты:
ТиПП-22-1к, ТиПП-22-1.2к, СС-23-1к, ТиПП-23-1к (қол), СС-24-1к (қол).

Ашық сабақ барысында студенттер:

  • жаңа піскен жемістер мен көкөністердің сапасын бағалау әдістерімен танысты;

  • мемлекеттік стандарттарға сәйкес органолептикалық талдау жүргізді;

  • өнімдерді сұрыптау және жіктеу ерекшеліктерін тәжірибе жүзінде қарастырды;

  • зертханалық жұмыс нәтижелерін талдап, тиісті қорытындылар жасады.

Сабақ жоғары әдістемелік деңгейде өтіп, студенттердің кәсіби құзыреттерін қалыптастыруға оң ықпал етті.