Главная Кафедры Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы Образовательные программы кафедры Тағам өнімдерін өндіру технологиялары және инжиринг
Тағам өнімдерін өндіру технологиялары және инжиринг

Білім беру бағдарламасының мақсаты ғылым, білім және өнеркәсіп саласындағы инновациялық қызметке қабілетті жоғары білікті ғылыми және ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлау болып табылады.

 

Білім беру бағдарламасының міндеттері:

  • қазіргі заманғы зерттеу әдістері негізінде қойылған проблеманы зерделеуде әртүрлі әдіснамалық тәсілдерді таңдау және қолдану бойынша құзыреттілікті қалыптастыру;
  • биологиялық агенттерді қолдана отырып дайындалған түрлі тағамдарды өндіруге қатысты көптеген мәселелермен танысу;
  • елімізде тамақ өнеркәсібін жақсарту және дамыту үшін елеулі маңызы бар инновациялық технологияларды енгізу қабілетін қалыптастыру;
  • кәсіби мәдениеті жоғары, белсенді азаматтық ұстанымы бар, түрлі ғылыми-зерттеу ұйымдары мен өндірістерінде басқару және зерттеу қызметін табысты жүзеге асыруға қабілеті бар мамандарды даярлау.

 

Білім беру бағдарламасы түлегінің негізгі құзыреттері:

  • нанобиотехнологияларды пайдалана отырып алынған өнімдерді қоса алғанда, өнімнің жаңа түрлерін алу технологияларын жасауда практикалық дағдыларды игеру; құжаттарды ресімдеуде; тамақ өнімдерін өндіру технологиясында тағамдық және биологиялық белсенді қоспалар мен заттарды қолдануда;
  • мақсатты өнімдерді бөлудің және тазартудың заманауи әдістері бойынша ғылыми - зерттеу қызметінің нәтижелерін қолдану туралы өз пікірін қалыптастыру, көзқарастарын сыни тұрғыдан бағалау мүмкіндігі;
  • оқытуға арналған нанобиотехнологияларды пайдалана отырып алынған өнімдерді қоса алғанда, өнімнің жаңа түрлерін алу технологияларын жасау саласында әдебиеттерді қолдана білу. Мәселелерді талдау, табу, мақсатқа жету үшін іс-әрекеттің оңтайлы реттілігін құру, ғылыми қызметті жоспарлау, оны бағалау және бақылау, ғылыми зерттеулерді ұйымдастыруды басқару саласында өз бетінше шешім қабылдау;
  • тамақ өнеркәсібі инженериясы мәселелері бойынша өз көзқарасын сенімді түрде ұсына білу.

 

Білім беру бағдарламасы түлегінің кәсіби қызметінің объектілері:

  • нанобиотехнологияларды пайдалана отырып алынған өнімдерді қоса алғанда, өнімнің жаңа түрлерін алу технологияларын құру;
  • өнеркәсіптік және тұрмыстық қалдықтармен және қайталама шикізат ресурстарымен жұмыс істеу әдістерін әзірлеу;
  • қоршаған ортаның сапасын, оның ішінде экологиялық менеджмент әдістерін тұрақты дамыту мен басқаруды іске асыру;
  • ғылыми - зерттеу институттарында, ғылыми-өндірістік, медициналық, фармацевтикалық, ауыл шаруашылығы, табиғат қорғау, жобалау, сараптау, әкімшілік мекемелерінде, тамақ, қайта өңдеу, Медициналық және микробиологиялық өнеркәсіп кәсіпорындарында, селекциялық және сорттық сынақ станцияларында, өсімдіктерді қорғау станцияларында және мал шаруашылығы шаруашылықтарында ғылыми-зерттеу қызметі;
  • жоғары және орта кәсіптік білім беру жүйесінің мекемелеріндегі педагогикалық қызмет;
  • Осы білім беру бағдарламасы бойынша түлек жоғары білім беру ұйымдарында және ғылыми ұйымдарда, түрлі ұйымдық-құқықтық нысандағы коммерциялық және коммерциялық емес ұйымдарда кәсіби қызметті жүзеге асыра алады.

 

Оқытудың негізгі нәтижелері:

  • зерттеу қызметі аясында ғылыми зерттеулердің нәтижелері мен тамақ және қайта өңдеу салаларының даму тенденцияларын бағалау;
  • ғылыми-зерттеу және педагогикалық қызметтің тиімділігін арттыру үшін ғылыми танымның, психологияның теориялық-әдіснамалық ережелерін қолдану;
  • білім мен түпнұсқа идеяларды тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі саласындағы зерттеу процесіне интеграциялау негізінде заманауи зерттеу әдістері мен құралдарын қолдану;
  • докторанттың кәсіби құзыреттілігін қалыптастыру үшін практикалық қызмет жағдайында бейіндеуші пәндерді оқытудың қазіргі заманғы әдістемелерін енгізу;
  • білім беру процесінде заманауи ақпараттық технологияларды қолдану және кәсіби қарым-қатынас пен мәдениетаралық қарым-қатынас, шешендік өнер, күнделікті кәсіби қызметке қажетті ауызша және жазбаша түрде өз ойларын дұрыс және логикалық түрде жобалау қабілеттерін көрсету;
  • ғылыми-зерттеу эксперименттерін жүзеге асыру және ғылыми нәтижелерді дұрыс талдау.

 

БІЛІМ БЕРУ БАҒДАРЛАМАСЫНА ӨМІРІН ТАҒАМ ЖӘНЕ ҚАЙТА ӨҢДЕУ САЛАСЫНЫҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫМЕН, СОНДАЙ-АҚ ИНЖИНИРИНГПЕН БАЙЛАНЫСТЫРҒЫСЫ КЕЛЕТІН ТАЛАПКЕРЛЕР ТҮСЕДІ

Докторанттың ғылыми-зерттеу жұмысы туралы ереже

Докторанттарға арналған педагогикалық практикадан өту бағдарламасы

Білім беру саласы
8D07 - Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
Дайындық бағыты
8D072 - Өндірістік және өңдеу салалары
Білім беру бағдарламаларының тобы
D111 - Тамақ өнімдерін өндіру
Білім беру бағдарламасы
8D07201 - Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі

Дәрежесі: «8D07201 Тамақ өндірістерінің технологиясы және инжинирингі» білім беру бағдарламасы бойынша философия докторы (PhD)



Білім беру бағдарламасының әзірлеушілері

Абуова Алтынай Бурхатовна

«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасының меңгерушісі
ауыл шаруашылығы ғылымының докторы

Чоманов Уришбай Чоманович

«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасының профессоры
техника ғылымдарының докторы

Умиралиева Ляззат Бекеновна

«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасының қауымдастырылған профессоры
техника ғылымдарының кандидаты

Джумабекова Гульзира Шабаева

«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасының лекторы
техника ғылымдарының магистрі

Муслимов Нуржан Жомартович

«Қазақ қайта өңдеу және тағам өнеркәсіптері ғылыми-зерттеу институты» ЖШС басқарма төрағасы

Сарапшылардың пікірі, жұмыс берушілердің пікірі
Сарапшылардың пікірі
Жұмыс берушілердін пікірі

Міндетті | жоғары оқу орны | элективтік пәндер каталогтары