Сіз мемлекеттік грантқа өтініш бере аласыз
6В07203 - Тағам өнімдерін өндіру технологиялары және инжиринг - Бакалавриат

Гранттар

METU-ҒА ГРАНТҚА ТҮСУШІ ӘРБІР АБИТУРИЕНТКЕ НОУТБУК
+ ЖОҒАРЫ СТИПЕНДИЯ

METU-де мемлекеттік гранттардан басқа ішкі ректорлық гранттар, жергілікті атқарушы органдар мен «Қазақстан Халқына» ҚҚ гранттары бар.

Бағдарлама паспорты

Білім беру саласы

6B07 - Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары

Дайындық курсының бағыты

6B072 - Өндірістік және өңдеу салалары

Топтық білім беру бағдарламалары

В068 - Азық-түлік өнімдерін өндіру

Білім беру бағдарламасы

6В07203 - Тағам өнімдерін өндіру технологиялары және инжиринг

Білім деңгейі

Бакалавриат, бірінші / екінші жоғары

Дәрежесі

Техника және технология ғылымдарының бакалавры

Оқыту тілдері

қазақ, орыс

Бейіндік пәндер ЕНТ

химия-биология

Бағдарлама паспорты

Білім беру саласы

6B07 - Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары

Дайындық курсының бағыты

6B072 - Өндірістік және өңдеу салалары

Топтық білім беру бағдарламалары

В068 - Азық-түлік өнімдерін өндіру

Білім беру бағдарламасы

6В07203 - Тағам өнімдерін өндіру технологиялары және инжиринг

Білім деңгейі

Бакалавриат, бірінші / екінші жоғары

Дәрежесі

Техника және технология ғылымдарының бакалавры

Оқыту тілдері

қазақ, орыс

Бейіндік пәндер ЕНТ

химия-биология

Бағдарлама сипаттамасы

Тамақ өндірісінің технологиясы және инжинириясы – тамақ өндірісінің технологиялары, процестері мен аппараттары, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау, шикізаттан дайын өнімге дейін технохимиялық бақылау және т.б. салаларында инженер-мамандарды дайындауға арналған заманауи білім беру бағдарламасы.
Біз өнімді зерттеу әдістері, тамақ өнімдерін өндіру технологиясы, жалпы микробиология, салалық технология, салалық технологиялық жабдықтар және т.б. бойынша берік білімі мен дағдылары бар сұранысқа ие мамандарды дайындаймыз.
Халықаралық еңбек нарығында сұранысқа ие болыңыз!
Әр семестр сайын әлемнің үздік университеттерінен қосымша курстар
Оқу құны: 1 400 000 теңге жылына

Дайындық профилі


  • Биохимия
  • Бейорганикалық, органикалық және аналитикалық химия
  • Тағамдық химия
  • Технологиялық процестер мен өндірісті автоматтандыру
  • Азық-түлік өнімдерінің жалпы технологиясы
  • Арнайы өңдеу өндірісінің технологиясы
  • Тағам өнімдерін тауарлық зерттеу
  • Азық-түлік өнімдері зерттеудің қазіргі заманғы әдістері
  • Азық-түлік өнімдерінің реологиясы
  • Инженерлік және компьютерлік графика
  • Жылу техникасының негіздері
  • Математика, физика
  • Стандарттау және техникалық өлшеу
  • Кәсіби-бағытталған шет тілі

  • Материалтану және жаңа материалдар технологиясы
  • Тамақ өндірісінің үдірістері мен аппараттары
  • Физикалық және коллоидтық химия
  • Тағамдық майлар технологиясы
  • Өсімдік майының технологиясы
  • Ірімшік технологиясы
  • Ашыту және шарап жасау технологиясы
  • Нан, макарон және кондитерлік өнімдер технологиясы
  • Сүт және сүт өнімдерінің технологиясы
  • Ет және сүт өнімдерінің биотехнологиясы
  • Ұн, жарма және құрама жемнің технологиясыч
  • Өсімдік өнімдерінің биотехнологиясы
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерін өңдеу және сақтау
  • Жануарлардан алынатын өнімдерге ветеринариялық-санитариялық сараптама
  • Жануарлардан алынатын өнімдердегі биологиялық белсенді және тағамдық қоспалар
  • Өсімдік тектес өнімдердегі биологиялық белсенді және тағамдық қоспалар
  • Тамақ және өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалау
  • Өсімдік шаруашылығы өнімдерінің сапасын және қауіпсіздігін бағалауды технохимиялық бақылау
  • Ет және сүт өнімдерінің сапасын және қауіпсіздігін технохимиялық бақылау

  • Кәсіпкерлік
  • Сала бойынша бизнес-жоспарлау
  • Жобаны басқару
  • Антикоррупциялық мәдениет

Алынған дағдылар

Professional skills/Hard skills

Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың және дайын өнімнің сапасын технохимиялық бақылау әдістеріне ие болу

Қант, ұн кондитерлік өнімдерінің, ашыту өндірістерінің технологиясы әдістерін меңгеру, технологиялық процестердің, өндіріс режимдерінің және аппараттар, жабдықтар, механикаландырылған желілер процестерінің өзара байланысын орнату

Қолданыстағы технологиялық желілерді басқару және тамақ өнімдерін өндіру технологиясын үздіксіз жетілдіру

Адамның қоршаған ортаға әсер ету мәселесін талдау және шешу

Soft Skills

Міндеттерді кешенді түрде шеше білу

Сыни тұрғыдан ойлау

Пайымдауды қалыптастыру және шешім қабылдау қабілеті

Командада жұмыс істей білу

Жобалық басқару дағдылары

Шығармашылық ойлау

Эмоционалды интеллект

Іскерлік қарым-қатынас дағдылары

Жеке оқыту траекториясы

Біз студентке Minor және Dream Skills бағдарламалары арқылы жеке траекторияны таңдауға көмектесеміз
Dreamskills
Әлемнің үздік университеттерінің орыс және қазақ тілдеріндегі 130-дан астам онлайн курстары. Қаржы, маркетинг, IT, экономика, инженерия, биотехнология, телекоммуникация және туризм мамандықтары бойынша сертификаттары бар курстар.

Болашақ мамандықтар

Биотехнология инженері
Тамақ өнеркәсібі инженері
Сүт және сүт өнімдерінің инженер-технологы
Тамақ өндірісінің инженер-технологы
Наубайхана өндірісінің инженер-технологы
Балық және теңіз өнімдерін өңдеу технологы
Шарап жасаушы, Шарап жасау инженері
Қоғамдық тамақтандыру инженер-технологы
Зерттеу және әзірлеу зертханасының жетекшісі
Тамақ өндірісінің Технолог-әзірлеушісі
Цехтың директоры / тамақ өндірісінің бастығы

Тәжірибе және жұмысқа орналасу

ҚР БҒМ ҒК" Ұлттық биотехнология орталығы " РМК

Биотехнология, биологиялық қауіпсіздік және экология саласында маманданған.

ЖШС «Нан-тоқаш комбинаты «Аксай»

Ақсай нан  күнделікті сұраныстағы нан-тоқаш өнімдерінің үлкен таңдауын, сондай-ақ сұрыпталымдағы және тапсырыстағы кондитерлік өнімдерді ұсынады.

`The Caspion International Restaurants Company`` KFC

Компанияның штаб-пәтері АҚШ-тың Кентукки штатында , Луисвилде орналасқан. KFC-дің тарихын айтқанда ең әуелі оның негізін салушы , Полковник Сандерс туралы қысқа дүниеге келген. 40 жасында ол Карбина қаласында жанармай бекетін ашып, онда келушілерге өз рецептімен дайындалып , белгілі бір дәмдеуіштер қосылған тауық етіп ұсынды.

Білім беру бағдарламасын жасаушылар

Университет туралы
Біздің миссиямыз-студенттің әлеуетін барынша арттыру және оны қазақстандық және халықаралық еңбек нарығында сұранысқа ие маман ету. Біз ең өзекті және сұранысқа ие инженерлік және технологиялық мамандықтарды оқытамыз.

Қабылдаудың артықшылықтары

Халықаралық оқу және практика

  • шетелдік жоғары оқу орындарында оқуға арналған гранттар;
  • әлемдегі жетекші технологиялық компаниялардағы тәжірибе;
  • Еуропа мен Азияның 32 елі;
  • бірінші курстан бастап.

Барлығы толыққанды оқу үшін

  • Қазіргі білім беру бағдарламалары;
  • Оқытушылар: қазақстандық және шетелдік профессорлар мен сарапшылар;
  • Кітапхана, зертханалар, коворкинг;
  • Ыңғайлы жатақхана, асхана және медициналық бөлме.

Мансапты бастау және жұмысқа орналасу

  • заманауи маман-практиктерді даярлау;
  • бірінші курстан бастап жұмысқа орналасуға көмек;
  • Халықаралық бизнес-инкубатор;
  • MICROSOFT академиялары, Huawei ICT, Oracle, CISCO, 1С.

Жеңілдіктер, бөліп төлеу

  • артық төлемсіз ай сайынғы төлеммен бөліп төлеу;
  • оқығысы келетіндердің барлығына-гранттар, Жеңілдіктер, Стипендиялар;
  • қосымша қажеттіліктері бар көпбалалы отбасыларға арналған гранттар мен жеңілдіктер;
  • түлектер мен қызметкерлерге жеңілдіктер.

Жарқын студенттік өмір

  • 42 студенттік клубтар мен үйірмелер;
  • кәсіби, ғылыми, тілдік, шығармашылық, ай сайын зияткерлік, спорттық іс-шаралар;
  • конференциялар, тренингтер, шеберлік сыныптары.

Басқа жоғары оқу орнынан ауыстыру

  • басқа жоғары оқу орындарынан студенттерді қабылдаймыз;
  • қабылдау комиссиясына хабарласыңыз және құжаттар пакетін ұсыныңыз;
  • біз барлық сұрақтарға жауап беруге және аудармаға көмек көрсетуге дайынбыз.

METU-ға қалай кіруге болады

Құжаттар тізімі

  • білім туралы құжат (түпнұсқа);
  • 3х4 өлшемді 6 фотосурет;
  • 075-У нысаны бойынша Медициналық анықтама;
  • Жеке куәліктің көшірмесі немесе туу туралы куәліктің көшірмесі (ЖСН);
  • қосымшасы бар жоғары білім туралы диплом (түпнұсқа);
  • ҰБТ нәтижелері бойынша берілген сертификат.

Қабылдау комиссиясының байланыстары

Әл-Фараби даңғылы, 89/21 (Әл-Фараби даңғылы 93Г/5), 050060, Алматы, Қазақстан Республикасы

Жұмыс кестесі:
күнделікті, 8:00-дан 20:00-ға дейн